Færre danskere er på efterløn

EFTERLØN: På et år er antallet af efterlønsmodtagere faldet med 7.900 personer, viser nye tal. AK-Samvirke og 3F ser det som udtryk for, at der har været et forfejlet fokus på at afskaffe efterlønnen. DI og DA fastholder, at en afskaffelse er nødvendig.
Fagforeninger og a-kasserne mener, at der har været et forfejlet fokus på at afskaffe efterlønnen.
Fagforeninger og a-kasserne mener, at der har været et forfejlet fokus på at afskaffe efterlønnen.Foto: colourbox.com

Det skyldes sandsynligvis bonuselementerne, som gør, at folk udsætter deres tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet. Der er en stor økonomisk gulerod i at blive længere tid på arbejdsmarkedet, og det ser ud til at slå igennem nu.

Flemming Larsen
Lektor ved institut for økonomi, politik og forvaltning på Aalborg Universitet

Der er næsten 8.000 færre danskere på efterløn i år i forhold til sidste år, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det får både AK-Samvirke og fagforeningen 3F til at melde ud, at det store fokus på at afskaffe efterlønnen har været forfejlet.

"Ligesom Hans Engel mener jeg, at hvis det er Danmarks nedslidte efterlønnere, som skal redde dansk økonomi, så står det fandme sløjt til," siger forretningsfører i 3F, Morten Kaspersen.

I andet kvartal 2010 var der i alt 122.200 personer på efterløn omregnet til fuld tid, hvilket er et fald på 7.900 personer svarende til seks procent i forhold til andet kvartal 2009.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Arbejdsmarked

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024