Finanslov: Millioner til ordblinde ledige står til at forsvinde

FINANSLOV: Regeringen lægger op til, at tre puljer med tilsammen langt over 50 millioner kroner til kurser for ordblinde ledige bliver skåret væk. Enhedslisten kræver, at regeringen finder penge til formålet. 3F siger, at behovet er enormt.
Foto: Colourbox
Jørgen Skadhede

Et læsekursus giver ikke i sig selv et job. Men det er ofte forudsætningen for at komme videre med jobsøgningen, så man overhovedet er kvalificeret til at tage et job eller gå i gang med yderligere efteruddannelse.

Poul Christensen
Ordblindekonsulent i 3F
Fakta
Disse puljer står til at forsvinde

Paragraf 17.46.16
Pulje på 43,4 mio. kr. forsvinder. Heraf hovedparten fra regional pulje til opkvalificerende læse-, skrive- og regnekurser for over 30-årige. Det skyldes udløb af aftale mellem VK-regeringen, DF, R og LA om pakken "Stærkere ud af krisen - bekæmpelse af langtidsledighed" fra maj 2010.

Paragraf 17.46.27
En pulje på 26 mio. kr. forsvinder til opkvalificerende læse-, skrive- og regnekurser for unge under 30 år. Det skyldes udløb af aftale mellem VK-regeringen, DF, S og R om pakken "Flere unge i uddannelse og job" fra november 2009.

Paragraf 17.46.30
En pulje på 16,5 mio. kr. forsvinder til styrket indsats for ledige ordblinde og læse- og skrivesvage. Det skyldes udløb af aftale om finanslov mellem S-R-SF-regeringen og Enhedslisten fra november 2011.


Kilde: Finansministeriet

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har flere gange meldt ud, at uddannelse og opkvalificering er den bedste vej ud af arbejdsløshedskøen. 

Alligevel lægger regeringen med sit forslag til en ny finanslov op til at sløjfe en stor del af den nuværende indsats for ordblinde og læsesvage ledige.

Tre puljer med samlet langt over 50 millioner kroner til læse-, skrive- og regnekurser for ordblinde ledige står til at forsvinde. Det sker, fordi to gamle aftaler fra VK-regeringens tid samt den nuværende regerings aftale på området med Enhedslisten udløber til nytår.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Arbejdsmarked

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024