Her er regeringens lovprogram på beskæftigelsesområdet

LOVKATALOG: Altinget | Arbejdsmarked bringer her en oversigt over regeringens planlagte lovforslag på beskæftigelsesområdet i dette folketingsår. Regeringen forventer et lovforslag om en ny beskæftigelsesindsats til marts.
Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget.dk
Jørgen Skadhede
Regeringen har offentliggjort sit lovprogram for folketingsåret 2013-2014. Altinget | Arbejdsmarked har her samlet de lovforslag, som regeringen har planlagt på beskæftigelsesområdet.

Noget af det første, som beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) allerede i denne måned vil fremsætte lovforslag om i Folketinget, er den lempeligere indfasning af dagpengereformen. Det er en udmøntning af aftalen fra foråret med Enhedslisten, hvor regeringen varslede en ny arbejdsmarkedsydelse på kontanthjælpssats, når ledige falder ud af dagpengesystemet.

Til december forventer regeringen at kunne fremsætte lovforslag om en ny sygedagpengemodel. Det store spørgsmålet er dog, om regeringen vil kunne komme igennem med sit ønske om en fjernelse af varighedsbegrænsningen på dagpengene. Det har de borgerlige forligspartier V og K hidtil afvist. Varighedsbegrænsningen bliver heller ikke nævnt direkte i lovprogrammet.

Den stort anlagte reform af beskæftigelsesindsatsen forventes at blive fremsat som lovgivning til marts. Dermed har partierne nogle måneder til at blive enig om en reform, da Carsten Koch-udvalget kommer med sine anbefalinger i slutningen af dette år.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Arbejdsmarked

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024