I to årtier har Kristian Vendelbo arbejdet med at udvikle et borgernært sundhedsvæsen. Nu frygter han, at regeringen begår “en kæmpe fejl”

Siden Strukturreformen har det været en bunden opgave at udvikle et borgernært sundhedsvæsen. Nu står regeringen ifølge KL's administrerende direktør, Kristian Vendelbo, klar til at sikre, at det kan ske. Men ét punkt skal ændres for at gå fra fiasko til succes.

Etableringen af mere borgernære sundhedstilbud har været en del af KL's 
administrerende direktør Kristian Vendelbos fokusområder, lige siden han 
som departementschef i kølvandet på Strukturreformen var med til at 
lægge tegne linjerne for den nuværende stadig mere specialiserede 
sygehusstruktur.<br>
Etableringen af mere borgernære sundhedstilbud har været en del af KL's administrerende direktør Kristian Vendelbos fokusområder, lige siden han som departementschef i kølvandet på Strukturreformen var med til at lægge tegne linjerne for den nuværende stadig mere specialiserede sygehusstruktur.
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det nære sundhedsvæsen er kommet på alles læber. Over de kommende uger skal regeringen forsøge at finde enighed med et bredere udsnit af Folketingets partier om en større reform af sundhedsvæsnet.

Hos kommunerne og deres landsforening, KL, har man ikke mindst store forventninger til regeringens forslag om at give 17 nye såkaldte sundhedsråd en stor del af ansvaret for udviklingen af fremtidens mere borgernære sundhedsvæsen.

Men følger man regeringens idé om samtidig at give regionale politikere flertal i de nye råd, så risikerer man ifølge KL’s administrerende direktør, Kristian Vendelbo, at opnå det stik modsatte af intentionen.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Arbejdsmarked

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024