Analyse af 
Rikke Brøndum

Jobreform og kontanthjælp: Her er efterårets store opgaver for Ane Halsboe-Jørgensen

Beskæftigelsesministeren skal blandt andet få to vigtige lovforslag om kontanthjælp vedtaget og forberede regeringens kommende jobreform efter ekspertudvalgets anbefalinger. 

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen får nok at se til i efteråret, hvor særligt eksperternes anbefalinger om en ny jobreform ventes at fylde i ministeriet.
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen får nok at se til i efteråret, hvor særligt eksperternes anbefalinger om en ny jobreform ventes at fylde i ministeriet.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Rikke Brøndum

Sommerferien lakker mod enden, og beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) står i efteråret overfor at skulle indfri et af de store løfter i regeringsgrundlaget på sit område, nemlig en reform af hele beskæftigelsesindsatsen. 

Før ferien modtog hun eksperternes anbefaling, som nu er i ekstern høring og derefter skal behandles internt i regeringen.

Her vil især Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) arbejde i døgndrift for at overbevise Ane Halsboe om at skrotte anbefalingen om at skære i uddannelse til ledige. Den besparelse udgør hovedparten af de tre milliarder, som regeringen vil spare på området og er ifølge næstformand i FH, Nanna Højlund, "til at græde over." 

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Arbejdsmarked

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024