KL og 3F uenige om jobcentre

JOBCENTRE: De kommunale jobcentre løser ikke deres opgaver godt nok, mener 3F. Vel gør de så, lyder svaret fra KL.
3F kritiserer kommunerne for ikke at være gode nok, når det kommer til jobcentre. En kritik, som KL blankt afviser.
3F kritiserer kommunerne for ikke at være gode nok, når det kommer til jobcentre. En kritik, som KL blankt afviser.Foto: colourbox.com
Anders Agner Pedersen

Jobcentrene skal først og fremmest måles på deres resultater i form af, hvor mange ledige der kommer i job, og her er det et faktum, at de 14 pilotjobcentre ligger bedre end gennemsnittet.

Ralf Klitgaard Jensen
Afdelingschef, KL
Kommunale jobcentre dumper, skriver 3F i deres nyhedsbrev. Forbundet har således kigget nærmere på de 14 jobcentre, der i dag er styret af kommunerne. Og de løser ikke just opgaven til ug, som 3F ser det. Blandt andet halter det gevaldigt, når det handler om at give arbejdsløse på dagpenge tilbud og samtaler til tiden.

"Jeg vil ikke skjule, at vi i 3F er meget bekymrede for, om kommunerne kan løfte opgaven, når ledigheden tredobles i de kommende år. Vil de have tilstrækkeligt udsyn til at se ud over deres egne kommunegrænser, vil de sikre ordentlig kvalitet i tilbuddene til de ledige og så videre," siger 3F's forbundsformand, Poul Erik Skov Christensen, i nyhedsbrevet.

KL kan ikke genkende 3F's beregninger
Hos Kommunernes Landsforening er man lodret uenige med 3F. Tværtimod mener afdelingschef i KL Ralf Klitgaard Jensen, at jobcentrene består med glans.

"I KL kan vi derfor ikke genkende de beregninger, hvor Fagbladet 3F når frem til, at pilotjobcentrene i gennemsnit skulle være dårligere end den nuværende statslige del i de øvrige jobcentre," siger Ralf Klitgaard Jensen og uddyber:

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Arbejdsmarked

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024