KL og SF skoser ny refusionsmodel

AKTIVERING: Aftalen om den nye refusionsmodel møder kritik fra både KL og SF, som mener, at de nye regler vil føre til en ny form for kassetænkning, fordi kommunerne får en højere refusion for virksomhedsrettet aktivering. Inger Støjberg (V) erkender, at den nye aftale kan føre til ny kassetænkning, men hun forsvarer modellen.
Formand for KL's arbejdsmarkedsudvalg Erik Nielsen (S) og SF er dybt utilfredse med de nye refusionsregler, som de mener tilskynder kommunerne til kassetænkning.
Formand for KL's arbejdsmarkedsudvalg Erik Nielsen (S) og SF er dybt utilfredse med de nye refusionsregler, som de mener tilskynder kommunerne til kassetænkning.

Kommunerne så helst, at de skulle have 50 procents refusion, uanset hvad de gør, men vi har netop valgt denne model for at sikre, at kommunerne ikke siger, at så behøver de ikke gøre en indsats. Det har vi set før, og det var derfor, vi lavede reglerne om.

Bent Bøgsted
Arbejdsmarkedsordfører, DF
Fredag i sidste uge blev regeringen enige med forligspartierne om at ændre på den udskældte refusionsmodel og på sygefraværsaftalen. Ændringerne af refusionsreglerne skulle gøre op med kassetænkning og pipfugleaktivering, men de møder allerede kritik fra KL, som er bekymrede over, at kommunerne vil få en højere refusion for at sende de ledige i virksomhedsrettet praktik.

Aftalen om det enstrengede beskæftigelsessystem blev indgået mellem regeringen, DF, LA og KD.

Formanden for KL's arbejdsmarkedsudvalg, Erik Nielsen (S), vurderer, at "de nye regler blot vil føre til en ny form for kassetænkning".

"Om et halvt år vil vi stå med en ny situation, hvor vi får at vide, at der nu er alt for mange, som sendes i praktik eller i løntilskudsjob," vurderer Erik Nielsen og tilføjer, at han selvfølgelig bliver bekymret, når politikerne "laver en ny skævvridning af indsatsen".

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Arbejdsmarked

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024