LO: Mere og bedre uddannelse er den eneste vej frem

INTERVIEW: Mere målrettet uddannelse er den eneste vej frem i beskæftigelsesindsatsen, siger LO-sekretær Ejner K. Holst. Fagbevægelsen ønsker desuden, at beskæftigelsesregionerne og a-kasserne skal spille en større rolle.
Foto: Pressefoto
Jørgen Skadhede

De job, som ikke kræver nogen kompetencer, de bliver færre og færre. Det er perspektivløst bare at sætte sig ned og vente på, at der måske bliver plads til folk, som i sidste ende bliver langtidsledige, hvis de ikke bliver opkvalificeret.

Ejner K. Holst
Sekretær i LO
Fakta

Beskæftigelsesindsats til eftersyn

Altinget.dk sætter i de disse måneder fokus på beskæftigelsesindsatsen. Den er i øjeblikket til et større politisk og fagligt eftersyn. Det såkaldte Carsten Koch-udvalg kommer med sine første anbefalinger i efteråret, og derefter vil regeringen komme med sit udspil til en reform.

I den forbindelse spørger Altinget.dk en række af de væsentligste aktører og eksperter på området om deres syn på en reform. I dag er det sekretær i LO Ejner K. Holst.

Fagbevægelsen og Thorning-regeringen har ikke været enige om alt. Men når det kommer til reformen af beskæftigelsesindsatsen, så ser de ud til at have en fælles alliance.

Regulær uddannelse og opkvalificering skal spille en større rolle, har beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) slået fast, før Carsten Koch-udvalget overhovedet er kommet med sine anbefalinger.

Den sang er fagbevægelsen helt med på. Hos LO ser man mere og bedre uddannelse som den eneste vej frem på et dansk arbejdsmarked, hvor de ufaglærte job bliver færre og færre.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Arbejdsmarked

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024