Lønmodtagere foretrækker samtaler i a-kassen

MÅLING: Lønmodtagerne foretrækker at komme til samtale i deres a-kasse frem for på jobcenteret eller i et privat jobfirma, hvis de bliver ledige. Det viser en ny meningsmåling forud for reformen af beskæftigelsesindsatsen.
Foto: colourbox.com
Jørgen Skadhede
Kampen om beskæftigelsesindsatsen spidser til. Og LO har med en ny meningsmåling fået mere ammunition til deres argumenter om, at a-kasserne bør overtage indsatsen for de ledige i begyndelsen af en ny periode med arbejdsløshed.

Målingen viser, at danske lønmodtagere foretrækker at møde til samtale i deres a-kasse frem for det kommunale jobcenter, hvis de bliver arbejdsløse. Det viser en undersøgelse foretaget af Gallup for LO.

49 procent foretrækker at blive indkaldt til samtale i a-kassen i løbet af den første arbejdsløshedsperiode. 21 procent fortrækker et privat vikarbureau, mens kun 11 procent ønsker at møde op i det kommunale jobcenter. 17 procent ved ikke.

"Det fortæller os endnu en gang, at lønmodtagerne har mest tillid til, at deres a-kasse kan hjælpe dem videre, når de bliver arbejdsløse," siger LO-sekretær Ejner K. Holst.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Arbejdsmarked

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024