Næppe udsigt til opgør med kommunernes jobcentre

NYT UDVALG: Selv om regeringen har bedt et udvalg om at kulegrave beskæftigelsesindsatsen, så bliver fagbevægelsens ønske om at tage opgaven fra kommunerne næppe opfyldt. S-borgmestrene og Venstre vil gøre alt for at forhindre det.
Jørgen Skadhede

Der er næppe udsigt til noget opgør med beskæftigelsesindsatsens kommunale forankring.

Selv om regeringen netop har bedt et udvalg med tidligere skatteminister Carsten Koch (S) i spidsen om at kulegrave beskæftigelsesindsatsen, så er der ikke lagt op til organisatoriske ændringer.

Selv om det længe har været et hedt ønske hos fagbevægelsen at flytte store dele af indsatsen ud af kommunerne og over i a-kasserne, så kommer det næppe til at ske. 

Dokumentation
Det skal udvalget undersøge

- Hvordan sikres en beskæftigelsesindsats, der hjælper de ledige hurtigst muligt i varig beskæftigelse?

- Hvordan sikres en meningsfuld beskæftigelsesindsats, der tager udgangspunkt i den enkelte lediges behov - uden at svække princippet om, at ledige skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet?

- Hvordan kan samarbejdet mellem virksomheder og jobcentre styrkes, herunder hvordan sikres et optimalt jobmatch, fx så virksomhederne får den mest kvalificerede arbejdskraft, og ledige kommer i varig beskæftigelse?

Udvalgets arbejde bliver opdelt i to faser og munder ud i to rapporter. Første del belyser indsatsen for ledige, der er parate til at komme i job. Anden del omfatter de ikke arbejdsmarkedsparate.

Den første rapport og udredningens anbefalinger ventes klar i efteråret 2013, mens den anden rapport efter planen er færdig i efteråret 2014.

Udvalgets medlemmer

Formand: Carsten Koch: Tidligere skatte- og sundhedsminister og nuværende formand for Beskæftigelsesrådet.

Michael Rosholm: Professor ved Institut for Økonomi på Aarhus Universitet og tidligere vismand.

Per Kongshøj Madsen: Professor ved Aalborg Universitet og leder af Center for Arbejdsmarkedsforskning (CARMA). Desuden formand for Arbejdsbevægelsens Erhvervsråd.

Vibeke Jensen: Beskæftigelseschef i Aarhus Kommune, tidligere medlem af Arbejdsmarkedskommissionen.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024