Ny fagboss vil genskabe fortællingen om den værdifulde HK’er – og har et forslag til resten af fagbevægelsen

47-årige Heidi Juhl Pedersen vil som ny formand for HK Stat overbevise politikerne om, at HK’ere er lige så vigtige for velfærdssamfundet som andre faggrupper. Og så står flere medlemmer også øverst på opgave-listen for den nye formand, der håber på at stå i spidsen for alle de statsansatte til næste overenskomstforhandling.

Heidi Juhl Pedersen blev før sommerferien valgt som ny formand for HK Stat og går nu efter posten som formand for CFU, de statsansattes forhandlingsfællesskab ved OK26.
Heidi Juhl Pedersen blev før sommerferien valgt som ny formand for HK Stat og går nu efter posten som formand for CFU, de statsansattes forhandlingsfællesskab ved OK26.Foto: Nils Lund Pedersen
Rikke Brøndum

Umiddelbart er det ikke nogen nem opgave, der venter den nyvalgte formand for HK Stat, Heidi Juel Pedersen. 

I en tid, hvor der er gået politisk sport i at skælde ud på det statslige bureaukrati - senest har regeringen annonceret en sparerunde på 1000 administrative stillinger - skal hun få fagforeningens medlemstal til at vokse og sætte HK'erne på dagsordenen.   

For selv om HK Stat ikke har lidt af samme medlemsblødning som andre FH-forbund de senere år, har den ikke formået at organisere nok af de nye ansatte på HK-området, der er blevet ansat eksempelvis i Skat og under corona. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024