Ny debat: Samspilsproblemerne på pensionsområdet

DEBAT: I starten af februar indgik regeringen en skatteaftale med Dansk Folkeparti, som blandt andet har til formål at løse den såkaldte samspilsproblematik på pensionsområdet. Altinget sætter over de kommende uger fokus på emnet i en ny debatrække.

I en ny debat sætter Altinget: arbejdsmarked fokus på samspilsproblemerne på pensionsområdet.
I en ny debat sætter Altinget: arbejdsmarked fokus på samspilsproblemerne på pensionsområdet.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kiki Qvistgaard
Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

Modregning i offentlige ydelser betyder, at det for mange danskere ikke kan betale sig at spare op til pension i de sidste år på arbejdsmarkedet.

I starten af februar indgik regeringen en skatteaftale med Dansk Folkeparti, som blandt andet har til formål at løse den såkaldte samspilsproblematik.

Det skal konkret ske ved hjælp af et nyt pensionsfradrag for pensionsindbetalinger med fradrags- eller bortseelsesret op til 70.000 kroner. Fradraget er på 12 procent for personer med mere end 15 år til folkepensionsalderen og 32 procent for personer med 15 år eller mindre til folkepensionsalderen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024