Regeringen udskyder lov om strammere krav til bankers bestyrelser

Lovforslag om strammere krav til kompetencer og større ansvar for bestyrelser i banker og pensionskasser bliver udskudt til efter sommerferien, oplyser Erhvervsministeriet. Anbefalingerne har ligget klar i mere end et år. 

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har ved flere lejligheder udtalt, at der er brug for at stramme reglerne for ansvaret hos ledelser af bankerne i kølvandet på finanskrisen.
Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har ved flere lejligheder udtalt, at der er brug for at stramme reglerne for ansvaret hos ledelser af bankerne i kølvandet på finanskrisen.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Rikke BrøndumChristoffer Lund-Hansen

Regeringen udskyder endnu en gang et lovforslag, som skal skærpe kravene til de kompetencer og det ansvar, som bestyrelser i banker og pensionskasser fremover skal have for at blive vurderet fit and proper af Finanstilsynet. 

Forslaget skulle være fremsat i januar, men blev skudt til marts. Nu forventes det tidligst efter sommerferien.  

"Der pågår drøftelser om en række initiativer vedrørende governance i finansielle virksomheder, der forventes udmøntet i et lovforslag i næste folketingssamling," oplyser Erhvervsministeriet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024