S på glatis om social dumping

ANALYSE: Enhedslisten har bragt S på glatis i spørgsmålet om social dumping ved at bringe kædeansvar ind i diskussionen om arbejdsklausuler. Desuden har S-toppen gjort sig sårbar med en flagrende argumentation.
Foto: Colourbox
Jørgen Skadhede

Hos S-toppen understreger man, at Corydon kun har sagt nej til at lovgive om kædeansvar. Dermed er det underforstået, at spørgsmålet om arbejdsklausuler fortsat kan være i spil.

Jørgen Skadhede
Journalist på Altinget.dk

Det skulle have været en sikker socialdemokratisk vindersag landet over ved denne måneds kommunalvalg. Men i stedet har indsatsen mod social dumping udviklet sig til en øm tå for S. 

Finansminister Bjarne Corydons klare afvisning af Enhedslistens krav om kædeansvar ved alle offentlige udbud stiller nemlig spørgsmålstegn ved, hvor meget Socialdemokraterne og regeringen egentlig mener det, når de siger, at de vil bekæmpe social dumping.

Lige nu er finanslovsforhandlingerne endt i midlertidig hårdknude på grund af et krav fra Enhedslisten, som de lokale S-borgmesterkandidater ellers går til valg på. Og som S og SF også gik til folketingsvalg på i 2011.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Arbejdsmarked

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024