SF anklager styrelse for at understøtte social dumping

KRITIK: SF og fagforeningen VSL mener, at Moderniseringsstyrelsen bidrager til social dumping, når styrelsen benytter et vagtfirma, som står uden for brancheoverenskomsten. SF kræver redegørelse fra finansministeren.

”Regeringen siger ved festlige lejligheder, at
vi skal forsvare det ordnede og regulerede arbejdsmarked. Her bruger staten så selv et firma, som undergraver de vilkår, der findes i branchen. Det er
statsfinansieret undergravning af et ordentlig arbejdsmarked. Det synes jeg
ikke, skattepenge skal gå til,” siger Karsten Hønge (SF) om statens brug af en vagtvirksomhed udenfor brancheoverenskomsten. 
”Regeringen siger ved festlige lejligheder, at vi skal forsvare det ordnede og regulerede arbejdsmarked. Her bruger staten så selv et firma, som undergraver de vilkår, der findes i branchen. Det er statsfinansieret undergravning af et ordentlig arbejdsmarked. Det synes jeg ikke, skattepenge skal gå til,” siger Karsten Hønge (SF) om statens brug af en vagtvirksomhed udenfor brancheoverenskomsten. Foto: ft.dk
Tyson W. Lyall
Fakta
Statens rammekontrakt vedrørende vagtydelser (Vagtaftalen) er forpligtende for staten og frivillig at tilmelde sig for selvejende institutioner mv.   

Det er en 3-årige rammekontrakt, gældende fra 1. januar 2016 til 31. december 2018, med en option om forlængelse med ét år.  

Aftalen indeholder et standardiseret sortiment inden for ”vagtydelser og vagtrelaterede ydelser”, som alarmpatruljekørsel, fast vagt, vagtrundering og brandvagt.  

Leverandøren forpligter sig ifølge Moderniseringsstyrelsen til at ”indestår for, at den til enhver tid gældende lovgivning for medarbejderne, herunder lovgivning om ansættelsesbeviser og skat, er overholdt for samtlige medarbejdere beskæftiget med udførelse af vagt og vagtrelaterede ydelser under leveringsaftalen”.  

Foruden Alliance Security er der bl.a. indgået kontrakt med G4S Security og Sikringsvagten.

Kilde: Moderniseringsstyrelsen

”Det synes jeg ikke, skattepenge skal gå til.”

SF’s beskæftigelsesordfører, Karsten Hønge, er utilfreds.

Han mener nemlig ikke, at vagtfirmaet Alliance Security bør være med i den rammekontrakt, Moderniseringsstyrelsen har indgået på vagtområdet.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Arbejdsmarked

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024