Vælgerne: Beskæftigelsespolitikken under middel

MÅLING: Regeringen scorer i en ny meningsmåling under middel for sin indsats på beskæftigelsesområdet. Ifølge politisk analytiker hos Altinget.dk Erik Holstein er det særlig kritisk læsning for regeringen.
Tyson W. Lyall
Foto:

Socialdemokraterne har ikke så mange styrkepositioner længere, men lige nøjagtig beskæftigelse er et område, hvor socialdemokraterne traditionelt set har været stærkere end de borgerlige.

Erik Holstein
Politisk analytiker
Vælgerne er ikke imponerede over regeringens indsats på beskæftigelsesområdet.

I en ny meningsmåling fra A&B Analyse for Altinget.dk scorer beskæftigelsespolitikken et samlet 4-tal på en skala fra 0-10. Selvom den ringe vurdering går igen på en række politikområder, er det bekymrende, at lige netop beskæftigelsesområdet ikke vurderes højere, mener politisk analytiker hos Altinget.dk Erik Holstein.

Et stærkt image på området er nemlig essentielt, hvis regeringen skal gøre håb om genvalg, vurderer han.

"Hvis regeringen skal have en chance for at vinde et kommende folketingsvalg, skal det ikke mindst være fordi vælgerne synes, at regeringen har været gode til at varetage beskæftigelsesområdet. Regeringen skal opnå et image på området, der ligner det, Lykketoft og Nyrup havde i 90'erne. De nuværende tal viser, at vælgerne slet ikke er imponerede over indsatsen, og at de sandsynligvis også er utilfredse med nedskæringer på eksempelvis dagpengeområdet," siger han og tilføjer:

Dokumentation

Spørgsmålet lød:

"Hvordan mener du, regeringen har klaret sig på følgende politikområder? Giv en karakter fra 0-10, hvor 0 står for det helt uantagelige, 5 for middel og 10 for det perfekte?"

<img align="left" src="@nyimg=16060@" />















Kilde:
Meningsmålingen er foretaget af A&B Analyse på nettet for Altinget.dk blandt 1140 svarpersoner.
Data er vægtede efter Søren Risbjergs seneste gennemsnit, så de er politisk repræsentative. Svarene er indsamlet i perioden 27.3-1.4 2014.
 


Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Arbejdsmarked

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024