Nationalbanken til færinger: Læg penge til side

Økonomien buldrer derudaf på Færøerne med lav ledighed og fuld fart på boligmarkedet. Men øgruppen er meget sårbar over for udefrakommende stød. Derfor skal landsstyret huske at spare op til modgangstider, lyder rådet fra Nationalbanken.

Foto: Kimberley Coole
Andreas Krog

Coronaepidemien gav kun en kort pause i den buldrende højkonjunktur, som har præget den færøske økonomi i flere år. Men de færøske politikere er nødt til lige at trække vejret og spare op, så de har noget at stå imod med, den dag de økonomiske vinde vender over de 18 klippeøer i Nordatlanten.

Det er det klare budskab i Nationalbankens årlige analyse af færøsk økonomi, som netop er blevet offentliggjort.

”Det er vigtigt, at en lille økonomi, der er meget sårbar over for udefrakommende stød, har en tilstrækkelig stødpude til at understøtte økonomien gennem konjunkturomslag og gennem længere perioder med lavere indtjening i eksporterhvervene. Selv om beskæftigelsen i eksporterhvervene er relativt lav, er der stor afsmitning fra disse erhverv på resten af økonomien. Det øger behovet for en stabilitetsorienteret finanspolitik, hvor der lægges penge til side i opgangstider,” skriver Nationalbanken.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024