Svensk minister udspurgt i Rigsdagen om afvisning af Grønland

Den svenske regerings ageren som formand for Nordisk Ministerråd har fået Grønland til at overveje at forlade det nordiske samarbejde. Tirsdag blev den svenske minister for nordiske anliggender udspurgt i Riksdagen. 

Sveriges beslutning om ikke at invitere de selvstyrende områder til Nordisk Ministerråds møde i maj er blevet mødt med stærke reaktioner, især i Grønland. Jessika Roswall (Moderaterna) er i Sverige minister for nordiske anliggender. (Arkivbillede)
Sveriges beslutning om ikke at invitere de selvstyrende områder til Nordisk Ministerråds møde i maj er blevet mødt med stærke reaktioner, især i Grønland. Jessika Roswall (Moderaterna) er i Sverige minister for nordiske anliggender. (Arkivbillede)Foto: Christine Olsson/TT
Miranda Olsson

En sprække er opstået i det nordiske samarbejde efter den svenske regerings beslutning om ikke at invitere de selvstyrende områder Færøerne, Grønland og Åland til Nordisk Ministerråds sommermøde.

Grønlands landsstyreformand Múte B. Egede meddelte i et brev i foråret, at han, som en konsekvens af den svenske regerings beslutning, sætter det nordiske samarbejde på pause.

Han vil ikke deltage i Nordisk Råds arbejde eller deltage i den årlige session i Reykjavik til efteråret. Grønlands udenrigsminister har også sagt til Ekot (svensk radiostation, red.), at man overvejer helt at forlade organisationen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024