Endnu en chef forlader Fredericia Kommune efter borgmestersag

Fredericia Kommunes økonomi- og personalechef Tommy Abildgaard fratræder ovenpå borgmestersagen, der også har ført til kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broes fratrædelse.

Fredericia Kommunes borgmester Steen Wrist (S) tager nu også afsked med kommunens økonomi- og personalechef oven på balladen om den tidligere borgmester Jacob Bjerregaard (S).
Fredericia Kommunes borgmester Steen Wrist (S) tager nu også afsked med kommunens økonomi- og personalechef oven på balladen om den tidligere borgmester Jacob Bjerregaard (S).Foto: Fredericia Kommune

Sagen om forhenværende borgmester Jacob Bjerregaards (S) boligkøb i Fredericia Kommune får nu endnu en chef til at fratræde. 

I slutningen af marts blev økonomi- og personalechef Tommy Abildgaard hjemsendt og fritaget fra tjeneste, og nu oplyser konstitueret kommunaldirektør Camilla Nowak til Fredericia Dagblad, at han ikke kommer tilbage.

"Det er besluttet i forlængelse af de interne afdækninger, at Tommy Abildgaard fratræder som økonomi- og personalechef i Fredericia Kommune. Da der er tale om en personalesag, kan jeg ikke sige mere", udtaler Camilla Nowak til Fredericia Dagblad.

Sagen begyndte at rulle, da Ekstra Bladet i december 2020 skrev en række kritiske artikler om forhenværende borgmester Jacob Bjerregaards køb af en boliggrund for næsen af andre interesserede. 

Artiklerne førte til, at Fredericia Kommune satte gang i en advokatundersøgelse af sagen. Advokaternes afdækning blev offentliggjort i marts, og her blev der blandt andet udtrykt kritik af kommunens økonomistyring. 

Tommy Abildgaard har været ansat i Fredericia Kommune i næsten 20 år, hvor han blandt andet har været budget- og regnskabschef.

Borgmestersagen fik i slutningen af marts Fredericia Kommune til at bortvise kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe, da advokatundersøgelsen blandt andet beskrev et for tæt forhold mellem borgmesteren og kommunaldirektøren. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Tommy Abildgaard

Økonomichef, Billund Kommune
Ms. Public Management (SDU, 2015)

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024