Ugen i dansk politik: Medier og politikere går til kamp mod fake news

DET SKER: Ugen er fuld af samråd, og så skal der sættes fokus på, hvordan man bekæmper fake news i EU-valgkampen. 

Foto: Bendiksby, Terje/Ritzau Scanpix
Freja Søgaard

Mandag
Den politiske uge starter med en konference i København, hvor EU-Parlamentet i Danmark sætter fokus på, hvordan man kan komme fake news og misinformation til livs med særligt fokus på EU-valgkampen. Blandt oplægsholderne er Jeppe Kofod (S), Morten Helveg Petersen (R), chefredaktør på Ekstra Bladet Poul Madsen og nyhedschef i DR Thomas Falbe. 

Og så skal der snakkes vækst, velfærd og samarbejde, når Nordisk Råds 70. session begynder i Oslo. Møderne, hvor ministre fra de nordiske lande samles, varer frem til torsdag.

Derudover modtager erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) og kulturminister Mette Bock (LA) i dag anbefalinger om kreative erhverv fra regeringens vækstteam. Regeringen har nemlig nedsat en ekspertgruppe, hvis formål er at styrke væksten inden for musik, gaming, møbler, mode, arkitektur, design og film. 

Og så tager miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) turen over vandet for at besøge Samsø til en snak om naturgenopretning og moderne landbrug.

Tirsdag
I dag er tre samråd på programmet. Først er det undervisningsminister Merete Riisager (LA), der skal på banen vedrørende lærlinge på store byggerier. Her skal hun blandt andet svare på, om hun synes, det er i orden, at der ikke modtages lærlinge på store byggerier som Facebooks datacenter i Odense, til trods for at der er over 1.000 ansatte tilknyttet byggepladsen. 

Herefter er det børne- og socialminister Mai Mercado (K), som skal redegøre for ventetid i værgemålssager.

Og på dagens sidste samråd er det besparelserne på uddannelsesinstitutionerne, som er på dagsordenen. Her er det finansminister Kristian Jensen (V), der skal i ilden. 

Onsdag
I dag er den politiske kalender næsten tom. Dog skal undervisningsminister Merete Riisager (LA) i dagens eneste samråd om udsættelse af skolestart. Her er fokus blandt andet, om det er pædagogisk hensigtsmæssigt, at der er stor forskel på, hvor mange børn der får lov at udsætte deres skolestart, alt efter hvor i landet børnene bor. 

Torsdag
Innovationsminister Sophie Løhde (V) taler i dag ved en konference om brugerinddragelse. Konferencen bliver afholdt af Sundhedsstyrelsen sammen med KL, Danske Regioner og Danske Patienter.

Og så er der endnu engang tre samråd på dagsordenen:

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) skal tale om miljø- og arbejdsmiljøregler ved større anlægsarbejder.

Børne- og socialminister Mai Mercados (K) skal redegøre for kriterier for bevilling af benproteser.

Finansminister Kristian Jensen (V) skal i samråd om ’post-vækst økonomi’.

Fredag og weekenden byder ikke på nogen større politiske begivenheder. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024