Borgmester: Byens børn betaler for Hæstorps ideologiske aversion mod salg af Kødbyen
Det er bekymrende, at Socialdemokratiet ønsker at bevare Kødbyen på offentlige hænder for enhver pris, selvom det sker på bekostning af børn og unges mulighed for bedre idrætsfaciliteter, skriver børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager (K).
Jakob Næsager
Børne- og ungdomsborgmester (K), Københavns KommuneKøbenhavn står overfor et valg. Skal vi bruge over en milliard kroner på at istandsætte erhvervslokalerne i Kødbyen, eller skal vi bruge pengene på idrætsfaciliteter til byens børn? For mig som konservativ og som børne- og ungdomsborgmester er valget let. Pengene skal gå til idrætsfaciliteter til byens børn og unge.
Kødbyen er ekstremt forfalden, og bygningerne, installationerne og tunnellerne under den er i en stand, så vi risikerer, at Kødbyen skal tvangslukkes i løbet af nogle år, hvis den ikke sættes i stand.
Naturligvis skal Kødbyen sættes i stand. Det behøver blot ikke at være for kommunale penge. Kommunen ejer både Den Hvide Kødby og Den Brune Kødby, men sådan behøver det ikke at forblive med at være.
Kødbyen vil forblive uændret
Kødbyen er fredet, og derfor foreslår jeg og Konservative, at vi sælger dele af Kødbyen fra, så kommunen ikke skal bruge penge på renoveringen og istandsættelse af hele Kødbyen.
Det vil klæde overborgmesteren ikke blot at være Enhedslistens marionet
Jakob Næsager (K)
Børne- og ungdomsborgmester, Københavns Kommune
Med fredningen er det fastlagt, hvordan Kødbyen skal forblive med at se ud – også de næste mange årtier. Med lokalplanen har vi bestemt, hvordan Kødbyen må bruges, så også anvendelsen af Kødbyen vil forblive uændret ved et delvist salg.
Allerede i dag er dele af Kødbyen solgt. Ud imod Skelbækgade er der solgt fra til blandt andet Scandic Hotel og en sosu-skole. Jeg synes, at kommunen skulle sælge bygningerne ud imod Halmtorvet og Sønder Boulevard, som i dag blandt andet bruges til supermarked og restauranter.
Brugerne af Kødbyen vil ikke opleve nogen ændring ved at ændre ejerforhold, for kommunen har af konkurrencehensyn pligt til at opkræve en markedsleje for udlejning af erhvervslokaler. Derfor vil prisen være uændret for lejerne, hvis Kødbyen sælges.
Er Hæstorp Enhedslistens marionet?
Når vi kan sælge del af Kødbyen og bevare dens udseende, anvendelse og sjæl, så giver det ikke mening, at vi skal bruge over en milliard kommunale skattekroner på at istandsætte den.
Det er ren ideologi fra Enhedslisten og nu også for Socialdemokratiet, at kommunen for enhver pris – også selvom den er høj for byens børn – skal bevares på offentlige hænder.
Socialdemokraterne har tidligere vist sig meget pragmatiske i København og gjort meget for at finde smidige løsninger til gavn for byen. Måske er den nye overborgmester i lommen på Enhedslisten som byens største parti.
Det vil klæde overborgmesteren ikke blot at være Enhedslistens marionet, men tage selvstændig stilling og finde løsninger til glæde for københavnerne og ikke dogmatisk holde fast i, at det offentlige skal eje mest muligt.
Brug pengene på byens børn
Det er bekymrende, hvis socialdemokraterne fremover er mere optaget af at eje jord og bygninger, end de er af at skabe løsninger for byens børn og øvrige borgere.
Sælg ud af Kødbyen og giv byens børn flere og nye idrætsfaciliteter
Jakob Næsager (K)
Børne- og ungdomsborgmester, Københavns Kommune
Private står i kø for at overtage dele af Kødbyen. Vi kan få Kødbyen sat i stand, uden at den ændrer udseende, anvendelse eller sjæl. Det vil ikke koste københavnerne en krone – tværtimod vil vi få penge ind ved sælge af kommunale dele af Kødbyen.
Vi kan i stedet bruge pengene til at bygge nye idrætsfaciliter i København. Vi skal have gjort noget ved, at børn i dag står på venteliste for at dyrke idræt i en forening i København.
Det kan vi ikke være bekendt. Børn skal ikke tilbringe deres barndom på en venteliste. Derfor: Sælg ud af Kødbyen og giv byens børn flere og nye idrætsfaciliteter.