Forstå forårets strid om boligydelsen

ANALYSE: Forårets politiske kamp om boligydelsen kommer til at handle om, hvem der skal betale. Og hvor meget. Og bliver det overhovedet boligydelsen, der må afgive midler?

Finansmininster Claus Hjort Frederiksen (V) er kommet i defensiven med den lille besparelse på boligydelsen på næste års finanslov på 90 millioner kroner, der ad åre skulle vokse til en samlet gevinst for statskassen på 1,9 milliarder kroner.<br>
Finansmininster Claus Hjort Frederiksen (V) er kommet i defensiven med den lille besparelse på boligydelsen på næste års finanslov på 90 millioner kroner, der ad åre skulle vokse til en samlet gevinst for statskassen på 1,9 milliarder kroner.
Foto: Sophia Juliane Lydolph/Scanpix
Mads Bang

Boligydelsen til pensionister er blevet en varm politisk kartoffel efter et par turbulente dage, hvor aftalen om boligydelsen gik fra ”en aftale er en aftale”, til ”vi laver en aftale senere”, akkompagneret af nyheden om, at Udbetaling Danmark allerede havde omstillet sine regnemaskiner, så 325.000 pensionister får den forkerte boligydelse i januar.

Nyheden om de forkerte boligydelser gjorde kartoflen glohed, og det er et åbent spørgsmål, om den når at køle ned, inden regeringen og partierne bag finansloven for 2016 i foråret skal nå til enighed om at dække det hul, der er kommet i finansloven efter udskydelsen.

De seneste dages debat i både Folketingets Finansudvalg og Folketingssalen har dog sat flere pejlemærker, der er værd at hæfte sig ved i forhold til næste års forhandlinger.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024