Ministre skal forklare usikkerhed om boligydelse

BOLIGYDELSE: Regeringen og Ældre Sagen er grundlæggende uenige, om der er behov for at ændre boligydelsen til pensionister. Enhedslisten har kaldt både finans- og beskæftigelsesministeren i samråd.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) skal igen forklare regeringens boligydelsespakke. - Selv om den har været taget af bordet siden december, hvor finansministeren måtte pille besparelsen ud af finansloven.<br>
Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) skal igen forklare regeringens boligydelsespakke. - Selv om den har været taget af bordet siden december, hvor finansministeren måtte pille besparelsen ud af finansloven.
Foto: Sophia Juliane Lydolph/Scanpix
Mads Bang

Det var af økonomiske årsager, regeringen ville ændre boligydelsen, men nu viser det sig, at der er færre end tidligere, der modtager boligydelse, og realvæksten i udgifterne er mikroskopisk.

Finn Sørensen (EL)
Beskæftigelsesordfører
Fakta
Spørgsmål til Beskæftigelsesministeren

Vil ministeren bekræfte Ældre Sagens beregninger i henvendelsen til Folketinget af 15. marts 2016, jf. BEU alm. del - bilag 136, som viser, at udgifterne til boligydelse gennem de sidste 8 år er ganske stabile?
Såfremt ministeren kan bekræfte Ældre Sagens beregninger, vil han så erkende, at regeringens økonomiske forudsætninger for forringelse af boligydelsen som foreslået ved lovforslag L 67 - Forslag til lov om ændring af lov om individuel boligstøtte (boligydelsespakke) - var forkerte?
 Vil regeringen på den baggrund opgive den planlagte besparelse på boligydelsen?
Spørger:


Kilde: ft.dk

Er udgifterne til pensionisternes boligydelse løbet løbsk eller ej? Det spørgsmål kommer formentlig til at dele vandene i et samråd i Folketingets beskæftigelsesudvalg om to uger.

Mens regeringen endnu ikke har fremlagt et nyt forslag til den boligydelsespakke, der i 11. time blev hevet ud af finansloven i december, angriber ÆldreSagen forudsætningerne for pakken med nye beregninger.

Derfor har beskæftigelsesordfører Finn Sørensen fra Enhedslisten kaldt både finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) og beskæftigelsesminister Jørgen Neergaard (V) i samråd om de nye beregninger. Desuden har Finn Sørensen stillet en række spørgsmål til beskæftigelsesministeren om baggrunden for lovforslaget.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024