Ny temadebat: Hvordan får vi gavn af sammenlægningen af Indenrigs- og Boligministeriet?

Politikere og interessenter debatterer i den kommende tid, at regeringen har valgt at oprette Indenrigs- og Boligministeriet. 

Kaare Dybvad (S) ser langt hen ad vejen sin rolle som ny indenrigs- og boligminister som koordinerende i forhold til den store decentraliseringsdagsorden.
Kaare Dybvad (S) ser langt hen ad vejen sin rolle som ny indenrigs- og boligminister som koordinerende i forhold til den store decentraliseringsdagsorden.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Rasmus Straka Skjødt

Statsminister Mette Frederiksen (S) har oprettet Indenrigs- og Boligministeriet for at "styrke og videreudvikle regeringens arbejde for et sammenhængende Danmark".

Indenrigsområdet, planområdet og sager vedrørende regional- og landdistrikterne, som enten hørte under Socialministeriet eller Erhvervsministeriet, rykker over til det nye ministerium, som indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) skal lede.

Men mange tiltag, som skal til for at decentralisere, ligger inden for ressortområderne for uddannelse, erhverv, beskæftigelse og transport.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024