Asmaa forlænger orlov

KORT NYT: Enhedslistens Asmaa Abdol-Hamid forlænger sin selvvalgte pause og vil derfor ikke være at finde på partiets kandidatliste.

Op til valget i november 2007 var Asmaa Abdol-Hamid genstand for en heftig politisk debat om religiøse symboler på Folketingets talerstol. Årsagen var, at Abdol-Hamid havde i sinde at bære sit muslimske tørklæde på talerstolen, hvis hun skulle blive valgt ind.

Det blev hun ikke. Debatten om tørklædet havde nemlig skadet Enhedslisten i valgkampen og skabt intern splid i partiet, hvilket resulterede i et skuffende valgresultat.

Efterfølgende undlod debattens hovedperson at genopstille til partiets urafstemning i skuffelse over den interne strid om forholdet mellem politik og religion. Og i dag melder Asmaa Abdol-Hamid, at hun heller ikke i år agter at blive opstillet som folketingskandidat.

Hun afviser dog ikke et fremtidigt kandidatur. "Jeg holder endnu et års pause, men det er ikke ensbetydende med, at jeg opgiver at vende tilbage som folketingskandidat på et senere tidspunkt," siger hun til politiken.dk og understreger, at hendes nuværende beslutning skyldes studiemæssige og ikke politiske årsager.

Asmaa Abdol-Hamid (f. 1981) er uddannet socialrådgiver fra den Sociale Højskole i 2004 og studerer i øjeblikket på kandidatuddannelsen i socialt arbejde.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024