Der var Kristen, der var Niels, Morten, Rasmus ....

Den 36-årige journalist Rasmus Helveg Petersen springer ud som radikal politiker som sin farfar, far og storebror. Han satser på "landets bedste kreds" i Holbæk, men det bliver ikke uden kampvalg. Niels og Morten Helveg ser til fra sidelinjen.
Rasmus Nielsen

For os selv i familien bliver det intet problem at håndtere det, hvis Ras bliver opstillet og måske siden valgt. Vi er tre forskellige personer med forskelligt temperamant. Det bliver nok sværere for andre at håndtere det.

Niels Helveg Petersen (R)
Far til Morten og Rasmus
Fakta
Rasmus Helveg Petersen er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole. Han har arbejdet i Folketingets EU-Oplysning, på Holbæk Amts Venstreblad, Information og Jyllands-Posten. Siden 1999 har han arbejdet som politisk rådgiver hos Folkekirkens Nødhjælp. I 1989-92 var han formand for Ungdommens Røde Kors.

På Information mødte han sin senere kone, journalist Helle Bruun, der i dag arbejder for Unicef. Sammen har de børnene Albert (4) og August (2).


Kilde: Altinget.dk
NYBORG: Endnu en Helveg vil i Folketinget. Niels Helveg Petersens yngste søn, Rasmus, stiller 22. september op til kampvalg i den attraktive Holbæk-kreds, der er blevet ledig, efter at Anders Samuelsen er blevet valgt til Europa-Parlamentet.

Med sin beslutning risikerer familien, at man vil sige: Ej, en til?

"Jamen, nu har familien to-niendedele af gruppen, efter valget kan vi være nede på tre-femtendedele," ler den journalistuddannede Rasmus Helveg Petersen (36) i en pause under Det Radikale Vensters landsmøde på Nyborg Strand i weekenden.

Internt i partiet er Rasmus - udover familienavnet - kendt som den, der opfandt billedet om Marianne Jelved og dametasken. Et billede ingen er kede af.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024