Hård SF-kritik af Asmaa

NYHED: Venstrefløjen bør ikke opstille religiøse dogmatikere som Asmaa Abdol-Hamid, siger to lokale SF-repræsentanter og folketingskandidater.
"Opstillingen af Asmaa var en fadæse, og det er brandhamrende ærgerligt, at Enhedslisten nu risikerer at ryge ud af Folketinget," siger SF's Serdal Benli.
"Opstillingen af Asmaa var en fadæse, og det er brandhamrende ærgerligt, at Enhedslisten nu risikerer at ryge ud af Folketinget," siger SF's Serdal Benli.Foto: Altinget/Julie C. Christensen
Erik HolsteinMartin Kaae

Når folk fra venstrefløjen kritiserer Asmaas holdninger, har de fået skudt i skoene, at de er fremmedfjendske og deltager i en hetz mod muslimer. Men det er slet ikke det, der er essensen i sagen. Der findes jo masser af moderate og progressive muslimer, der ikke deler Asmaas politiserende og reaktionære holdninger til religion.

Serdal Benli
Medlem af regionsrådet i Hovedstaden for SF, folketingskandidat i Nordsjælland

Enhedslisten forveksler religionskritik med racisme, når de bare affejer kritikken af Asmaa Abdol-Hamid. For det handler overhovedet ikke om, at Asmaa er muslim, men at hun har nogle reaktionære holdninger.

Det mener SF's medlem af regionsrådet i Hovedstaden Serdal Benli, der bakkes op af SF's medlem af Odense Byråd, Karsten Hønge. Benli er samtidig folketingskandidat i Nordsjælland, mens Hønge er kandidat på Fyn - og begge står med rimelige chancer for at komme ind ved valget 13. november.

En fadæse at opstille Asmaa
"Under Muhammed-krisen repræsenterede Asmaa den gruppe, der satte religiøse dogmer over ytringsfriheden. Dermed misbrugte og politiserede hun religionen - og den tilgang til sagen hører slet ikke hjemme på venstrefløjen," siger Serdal Benli og tilføjer:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024