Urafstemningen truede

En urafstemning om Asmaa Abdol-Hamids placering som kandidat truede. Men der manglede 12 stemmer, og så fik hun en sikker billet.
Martin Kaae

Enhedslistens årsmøde er karakteriseret ved basisdemokrati og medlemsindflydelse, så det kan mærkes. Og ved afgørelsen af årets mest omtalte folketingskandidatur var forsamlingen lige ved at sende afgørelsen helt ud til partiets omkring 4.200 medlemmer.

Valgudvalget havde foreslået Asmaa Abdol-Hamid opstillet i København på en plads, der med seks mandater til Enhedslisten udløser en billet til Folketinget ved næste valg.

"Det har været de længste møder, valgudvalget nogensinde har holdt. Asmaa har været en meget omtalt kandidat, og samtidig har vi den nye kreds-struktur, der har gjort udfordringen større, end vi har været vant til," sagde Niels Henrik Nielsen fra udvalget om den mødeaktivitet, der for alvor udspillede sig før, under og vist også efter årsmøde-festen lørdag aften.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024