Civilt overblik: Afhængige hofleverandører, en arvefinte og en splittet Gadejurist

Gadejuristen har indstillet sine aktiviteter på grund af strid mellem ansatte og bestyrelse og store ngo'er er ifølge en forsker blevet afhængige af kommunale midler. Det er nogle af historierne i det civile overblik, der også ser nærmere på en snedig arvefidus. 

Et bredt flertal i Folketinget vedtog fredag en sommerpakke, der blandt andet giver penge til aktiviteter i foreningslivet. 
Et bredt flertal i Folketinget vedtog fredag en sommerpakke, der blandt andet giver penge til aktiviteter i foreningslivet. Foto: Christian Bloch Hansen/Ritzau Scanpix
Carsten Terp Beck-Nilsson

Godmorgen, og velkommen til din ugentlige tjekliste over set og sket i det civile Danmark. Og der er en del på blokken i dag. Så lad os komme i gang med det samme.

Vi starter hos Gadejuristen, hvor samarbejdsproblemer mellem bestyrelsen og de ansatte har ført til, at organisationen har indstillet sine retshjælpsaktiviteter.

I 22 år har Gadejuristen hjulpet stofmisbrugere, gadeprostituerede og andre meget udsatte mennesker. Men syv ud af ti ansatte har sagt op, organisationens stifter, Nanna W. Gotfredsen, er på orlov, og bestyrelsen har lukket ned for retshjælpen og vil nu omorganisere, som der står på hjemmesiden.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024