Civilt overblik: Kæmpefondens klimamission og andre gode intentioner fra det civile Danmark

Novo Nordisk Fonden vil bruge en milliard om året på at løse klimaproblemer, Bikubenfonden vil nyskabe kunst- og socialområderne, og Tuborgfondet vil trække de unge ind i stemmeboksene.

Novo Nordisk Fonden vil afsætte en milliard kroner om året på at forske i nye måder at afbøde klimaproblemer. 
Novo Nordisk Fonden vil afsætte en milliard kroner om året på at forske i nye måder at afbøde klimaproblemer. Foto: Pascal Rossignol/Reuters/Ritzau Scanpix
Carsten Terp Beck-Nilsson

Godmorgen, og velkommen til et overblik over den civile foretagsomhed i ugen, der gik. Der står demokrati, klima og social innovation på programmet. Og vi starter i det innovative hjørne.

Det hjørne ligger nærmere bestemt i København NV, hvor Bikubenfonden vil etablere et filantropisk laboratorium. Fonden har solgt sin bygning i centrum af København og har købt et nyt hus, der skal bygges om, så det kan rumme fondens ambitioner om at nytænke kunst- og socialområdet sammen med udvalgte samarbejdspartnere.

Tanken er, at partnere kan leje sig ind for kortere eller længere tid og arbejde sammen med Bikubenfonden om at udvikle nye processer og tilgange på kunst- og socialråderne. Og ud fra en startup-tankegang skal disse processer hurtigt testes på virkeligheden og rettes til. Og hvis de giver gode resultater, skal de ud og leve. Ellers skal de forkastes.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024