Tænketanken Cevea lukker

Bestyrelsen i Cevea har besluttet sig for, at tænketanken lukker på grund af dårlig økonomi. 

Tænketanken, der er kendt analyser og kurser, kommer til at efterlade et "analytisk tomrum", udtaler bestyrelsesformanden for tænketanken, Mads Samsing.
Tænketanken, der er kendt analyser og kurser, kommer til at efterlade et "analytisk tomrum", udtaler bestyrelsesformanden for tænketanken, Mads Samsing.Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Frida Flinch

Tænketanken Cevea trækker stikket efter 16 år. 

Det oplyser tænketanken i en pressemeddelelse

Bestyrelsen har valgt at fælde dommen som konsekvens af, at finansieringen ikke har været stærk nok til at sikre Ceveas overlevelse. 

Tænketanken, der er kendt for analyser og kurser, kommer til at efterlade et "analytisk tomrum", udtaler bestyrelsesformand Mads Samsing i pressemeddelelsen. 

"Cevea har gennem 16 år været en stærk stemme mod ulighed, og tænketanken har formået at kompetenceudvikle og kapacitetsopbygge lige netop disse områder i blandt andet fagbevægelsen," lyder det fra Mads Samsing.

Læs også

Tænketankens finansiering har været baseret på penge fra fonde og organisationer. Ifølge Ceveas direktør, Asbjørn Sonne Nørgaard, har Cevea haft et større fokus på tænketankens kerneværdier, og derfor er det "beklageligt", men ikke overraskende", at det påvirker økonomien. 

"Cevea har gennem en årrække arbejdet for at sætte en progressiv politisk dagsorden for et mere retfærdigt, mindre ulige og mindre skævt Danmark. Jeg er stolt af at have fået lov til at stå i spidsen for det sammen med et sekretariat af dygtige, dedikerede medarbejdere," udtaler direktøren. 

Ceveas sidste aktivitet bliver Ulighedens Topmøde 15. november. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mads Samsing

Næstformand, HK Danmark, formand, Cevea
socialrådgiver (University College Lillebælt 2009)

Asbjørn Sonne Nørgaard

Direktør, Cevea
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1993), ph.d. (Aarhus Uni. 1997)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024