Sådan håndterer du paradokserne i frivilligledelse

FRIVILLIGLEDELSE: Ledelse af frivillige er fyldt med paradokser, mener ErhvervsPhD ved Roskilde Universitet Jonas Hedegaard. Her er hans bud på, hvordan organisationer kan skabe mening og retning, når værdier, motivation og mål kan være i konflikt.

Foto: Mads Outzen/Altinget
Mads OutzenClaus Nordahl

Al ledelse foregår i et spænd mellem autonomi og fælles retning. Det mener Jonas Hedegaard, ErhvervsPhD ved Roskilde Universitet og frivilligleder ved Roskilde Festival. 

Han var inviteret til at holde et oplæg om ledelse i civilsamfundet hos Altinget. Et emne, som er Jonas Hedegaards speciale både i privat regi som frivilligleder og som forsker.

“Et af de paradokser, jeg ser være til stede i rigtig mange civilsamfundsorganisationer, er paradokset mellem fælles retning og frihed. Kunsten er at få den store og den nære mening til at smelte sammen,” siger Jonas Hedegaard. 

I videoen ovenfor kan du høre hans bud på, hvordan civilsamfundsorganisationer navigerer i de indbyggede paradokser i frivillig ledelse. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024