Borgere efterspørger selv telemedicin

TELEMEDICIN: Tablets og digitalisering er i stigende grad en del af borgernes dagligdag. Derfor er det kun naturligt, at de som patienter forventer telemedicinske løsninger, forklarer Dorte Stigaard, styregruppeformand i TeleCare Nord.
Foto: Colourbox

For år tilbage var sundheds-it på hospitalerne "nice-to-have". I dag er der ingen, der har fantasi til at forestille sig, at det kan lade gøre at drive sundhedsvæsnet uden.

Dorte Stigaard
Direktør for RSI, Region Nordjylland

En digital sundhedssektor drevet af telemedicinske løsninger er ikke længere et skræmmescenarie for de borgere, der modtager behandling uden for hospitalernes gange og i eget hjem. 

Spørger man Dorte Stigaard, direktør for RSI, Regionernes Sundheds-It, i Region Nordjylland, og styregruppeformand i projektet TeleCare Nord, er virkeligheden en anden: Ifølge hende er en digitaliseret hverdag blevet mere naturlig, især for ældre borgere. Det betyder, at patienterne er mere trygge ved at bruge teknologien ved hjemmemonitorering:

"En hverdag med iPads, iPhones og apps driver en forventning fra borgerne. De spørger sig selv: "Hvorfor skal jeg fortælle de samme ting 17 gange, fordi jeg er på sygehus?" siger Stigaard og fortsætter:

"Der er en forventing fra borgerne om, at vi gemmer på data og har styr på sikkerheden."

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024