Handicappede udvikler ny teknologi i samarbejde med universiteter

BRUGERINDDRAGELSE: En ny app, der skal hjælpe kognitivt handicappede, blev tildelt førstepladsen ved Hack-A-Disability-konkurrencen, hvor studerende konkurrerede i at designe it-løsninger til mennesker med handicap.

Foto: Das Büro
Katrine Falk Lønstrup

For os er det en vigtig pointe at se unge med handicap som en ressource og ikke bare som en gruppe modtagere af hjælpemidler og velfærdsteknologi.

Rasmus Hyttel Friberg
Projektleder i Sammenslutningen af Unge Med Handicap
Fakta
Konkurrencen blev afholdt af Living IT Lab fra 6. - 7. november 2015 i København.
Virksomhederne Be My Eyes, Better Off, Cope It, CxD – Children Interaction Design, IBOS, Proreact.dk, Santander Consumer Bank og Socialt Udviklingscenter SUS leverede udfordringer til konkurrencen.
Dommerpanelet bestod af direktør i Welfare Tech Christian Graversen, Sigrid Netteberg fra Sammenslutningen af Unge med Handicap og Peter Lange fra IBM. Prototyperne blev vurderet ud fra kriterierne brugerværdi, innovationshøjde og forretningspotentiale.

Kilde: Living IT Lab

Et 30 timers langt hackathon.

Det er udgangspunktet for konkurrencen Hack-A-Disability, hvor 50 universitetsstuderende fik til opgave at videreudvikle og optimere eksisterende it-løsninger til mennesker med handicap.

Universitetsstuderende og unge med handicap arbejdede ved Hack-A-Disability sammen om at udvikle nye it-løsninger på handicapområdet.
Universitetsstuderende og unge med handicap arbejdede ved Hack-A-Disability sammen om at udvikle nye it-løsninger på handicapområdet.
Foto: Das Büro

Otte virksomheder leverede udfordringer til konkurrencen, som de studerende i grupper konkurrerede om at finde løsninger på. Hver gruppe havde fokus på en af virksomhedernes udfordringer, og målet var at udvikle en prototype på et it-produkt, der kunne løse den pågældende virksomheds udfordring, forklarer Kasper Nizam, der er chef i Living IT Lab, som arrangerede konkurrencen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024