Konservative vil frede 10. klasse i kommende reform

10. klasse skal ikke nedlægges eller indgå i en ny ungdomsuddannelse, siger K-ordfører forud for det traditionelle uddannelsespolitiske Sorø-møde. SF forholder sig afventende.

"Måske skal man kigge på, hvad vi har, der fungerer, og så udvikle på det, fremfor at lave en ny ungdomsuddannelse," siger Lise Bertelsen (K).
"Måske skal man kigge på, hvad vi har, der fungerer, og så udvikle på det, fremfor at lave en ny ungdomsuddannelse," siger Lise Bertelsen (K).Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Når Mattias Tesfaye (S) i denne politiske sæson vil fremlægge regeringens udspil om ungdomsuddannelserne, skal han holde fingrene fra 10. klasse, hvis han vil have Konservative med i en aftale. 

Sådan lyder meldingen fra undervisningsordfører Lise Bertelsen (K) forud for Sorø-mødet, som starter torsdag og har regeringens planer om en ny ungdomsuddannelse på dagsordenen.

"Jeg er bange for, at man presser unge til at træffe et valg, inden de er klar. Det er min bekymring. Så man skal ikke nedlægge 10. klasse for at finansiere en ny ungdomsuddannelse," siger hun.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024