Ny temadebat: Hvordan skal kunstig intelligens udbredes i det offentlige?

Med en ny AI-taskforce i spidsen skal kunstig intelligens udbredes i det offentlige Danmark. Men hvor og hvordan gøres det bedst muligt, og er det helt uden faldgruber? Det spørger Altinget Digital om i denne temadebat.

Hvordan skal kunstig intelligens udbredes i det offentlige Danmark? Kan det eksempelvis bruges i sundhedsvæsenet? Det spørger Altinget Digital om i denne temadebat.
Hvordan skal kunstig intelligens udbredes i det offentlige Danmark? Kan det eksempelvis bruges i sundhedsvæsenet? Det spørger Altinget Digital om i denne temadebat.Foto: Monika Skolimowska/AP/Ritzau Scanpix

En ny AI-taskforce skal være med til at udbrede kunstig intelligens i den offentlige sektor. Det stod klart, efter regeringen og Kommunernes Landsforening blev enige om årets økonomiaftale for kommunerne før sommer.

Aftalen understregede, at den offentlige sektor i Danmark skal blive verdensførende i anvendelse af kunstig intelligens. I aftalen står der, at taskforcen skal bidrage til at frigøre arbejdskraft, reducere administration og øge kvaliteten i den offentlige sektor.

I et interview med Altinget har digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) uddybet, at der ikke umiddelbart er nogle røde linjer, hvor man forestiller sig, at teknologien ikke kan bruges. Tværtimod nævner hun, at kunstig intelligens eksempelvis kan bruges i sager om tvangsfjernelse af børn.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024