Ugens embedsmand: Mik Grüning skal rekruttere og fastholde fængselsbetjente

HR-direktøren i Kriminalforsorgen står i spidsen for at skabe et trygt og sikkert arbejdsmiljø og forbedre medarbejdernes trivsel. Rekruttering og fastholdelse af fængselsbetjente fylder meget. Men Kriminalforsorgen har et efterslæb i arbejdet med udvikling af medarbejdere og ledere.

Mange har ikke kendskab til det vigtige kriminalitetsforebyggende og tryghedsskabende arbejde i Kriminalforsorgen. Det skal vi have lavet om på, så det får en mere synlig plads i det omkringliggende samfund, lyder det fra Mik Grüning.
Mange har ikke kendskab til det vigtige kriminalitetsforebyggende og tryghedsskabende arbejde i Kriminalforsorgen. Det skal vi have lavet om på, så det får en mere synlig plads i det omkringliggende samfund, lyder det fra Mik Grüning.Foto: Kriminalforsorgen
Simon Engell Kjøller

Hvilken opgave tager mest af din tid i øjeblikket?

Kriminalforsorgen mangler fængselsbetjente, så rekruttering og fastholdelse er noget vi har arbejdet rigtig meget med det seneste år – og fortsat gør. Indgangen til det arbejde er vores arbejdsmiljø, fordi et trygt og sikkert arbejdsmiljø er helt afgørende for den enkelte medarbejders trivsel, og dermed lyst til at være en del af kriminalforsorgen.

Arbejdet med vores arbejdsmiljø prioriterer jeg rigtig højt – og det gør jeg, fordi en forbedring af arbejdsmiljøet kalder på, at vi får kigget hele vejen rundt; på den enkelte medarbejder, på vores ledere, på de fysiske rammer og på organisationen. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024