Embedsværket har hjulpet Wammen med oplæg til møde i Socialdemokratiets erhvervsklub

Nicolai Wammen har ligesom Morten Bødskov fået sit embedsværk til at hjælpe med et oplæg, som han skulle bruge til møde i Socialdemokratiets erhvervsklub.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Finansminister Nicolai Wammen (S) brugte sit embedsværk til at hjælpe med et oplæg, som blev præsenteret for de betalende medlemmer i Socialdemokratiets erhvervsklub, som Altinget tidligere har bragt en række afsløringer om.

Det viser interne dokumenter, som Berlingske har fået aktindsigt i. Altinget har også adgang til dokumenterne.

Et dokument har titlen 'FM-oplæg: Erhvervsforum Vækst 3. marts 2020' og det udarbejdede materiale indeholder blandt andet en gennemgang af dansk økonomi, en liste over deltagerne ved mødet i erhvervsklubben samt et program for mødet i Finansministeriet.

Berlingske har blandt andet vist dokumentet til Frederik Waage, professor i forvaltningsret ved Syddansk Universitet. Han mener, det viser en højst problematisk brug af embedsmændene i Finansministeriet.

"Problemet er, at man bruger embedsværket til at udarbejde mødemateriale i forbindelse med møder i erhvervsklubben, hvis grundlæggende formål er at generere indtægter til Socialdemokratiets partikasse. Det er ikke sagligt, og jeg mener ikke, at det er lovlig brug af de ansatte embedsmænd," siger Frederik Waage til avisen.

Den kritik afviser ministeriet. 

"Finansministeriet vurderer, at den bistand, der er udført af ministeriet, er helt inden for rammerne herfor," lyder det i et skriftligt svar fra Finansministeriet til Berlingske. 

Regeringens tre støttepartier har allerede kritiseret regeringen og vil stramme reglerne, efter Morten Bødskov i flere tilfælde har fået hjælp af Skatteministeriets embedsmænd til at udarbejde materiale til møder i Socialdemokratiets erhvervsklub.

Læs også

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Nicolai Wammen

Finansminister, MF (S)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2001)

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024