Her er regeringens model, der fik minkboss til at udvandre i protest

Regeringen og myndighederne har præsenteret en model for, hvordan en eventuelt genoptagelse af minkavl kan foregå, men den er ikke faldet i god jord hos alle. Altinget kan nu fremlægge modellen, der fik Kopenhagen Furs formand til at udvandre i protest fra et møde i Fødevareministeriet. 

Regeringen og myndighederne lægger op til, at der skal tages 60 ugentlige svælgprøver fra levende og døde mink, hvis minkerhvervet skal genopstå. Arkivfoto. 
Regeringen og myndighederne lægger op til, at der skal tages 60 ugentlige svælgprøver fra levende og døde mink, hvis minkerhvervet skal genopstå. Arkivfoto. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

60 ugentlige svælgprøver på levende og døde mink, daglige kviktest af medarbejderne og fast brug af FFP3-masker for ansatte. 

Det er bare et lille udpluk af de krav, som regeringen og myndighederne præsenterede for minkavlerne på et møde i Fødevareministeriet 10. august. 

Egentlig havde fødevareminister Rasmus Prehn (S) stillet minkavlerne en afklaring før sommerferien i udsigt, men det er ikke sket og 10 dage inde i august mødte Danske Mink, Kopenhagen Fur og Landbrug & Fødevarer så op til mødet, hvor også Fødevareministeriet, Sundhedsministeriet, Statens Serum Institut og Fødevarestyrelsen var repræsenteret.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Erhverv

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024