Holbæk Kommune afskaffer særlig erhvervsskat

Færre og færre kommuner opkræver den særlige erhvervsskat, dækningsafgift. Senest har Holbæk Kommune sløjfet den. Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen siger, at beslutningen er truffet, fordi kommunen vil være mere erhvervsvenlig. Det kommer ikke til at koste på andre områder i kommunen, lyder det.

Holbæk-borgmester Christina Krzyrosiak har besøgt over 120 lokale virksomheder, siden hun blev valgt som borgmester i 2017. I erhvervslivet har det været et ønske at fjerne dækningsafgiften, fortæller hun.
Holbæk-borgmester Christina Krzyrosiak har besøgt over 120 lokale virksomheder, siden hun blev valgt som borgmester i 2017. I erhvervslivet har det været et ønske at fjerne dækningsafgiften, fortæller hun.Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Holbæk Kommune fjerner dækningsafgiften fra og med 2022. Beslutningen er en del af kommunens netop indgåede budgetforlig, hvor alle partier i kommunalbestyrelsen udover Enhedslisten er med.

Aftalen betyder, at kommunens virksomheder slipper for at betale en ekstra skat på sine erhvervsejendomme. Skatten har kostet virksomhederne cirka 8 millioner kroner årligt.

Borgmesteren i Holbæk, Christina Krzyrosiak Hansen (S), fortæller, at det var et ønske i det lokale erhvervsliv at fjerne den særlige erhvervsskat.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024