Industriudvalget hitter blandt de nyvalgte danskere i Europa-Parlamentet

Der skal sidde seks danske EU-parlamentarikere i Udvalget om Industri, Forskning og Energi. Hermed er udvalget det næstmest populære udvalg for danskerne i Europa-Parlamentet, mens miljøudvalget nupper førstepladsen.

Udvalgsposterne i Europa-Parlamentet er nu blevet fordelt, og særligt industri, miljø og beskæftigelse hitter blandt de danske parlamentarikere.
Udvalgsposterne i Europa-Parlamentet er nu blevet fordelt, og særligt industri, miljø og beskæftigelse hitter blandt de danske parlamentarikere.Foto: Philipp Von Ditfurth/AP/Ritzau Scanpix
Marie Møller MunksgaardThomas Lauritzen

Ikke en, ikke to, men hele seks ud af de 15 nye danske EU-parlamentarikere skal sidde i Udvalget om Industri, Forskning og Energi (ITRE).

Det viser en opgørelse, som Altinget har lavet ved at spørge de nye og genvalgte danske parlamentarikere om, hvilke af parlamentets udvalg, de kommer til at sidde i de næste fem år.

Det gør udvalget til det næstmest populære blandt danskerne i Europa-Parlamentet, mens miljøudvalget er det mest populære med otte danske parlamentarikere. På en tredjeplads er Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender, hvor der skal sidde fem danskere.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024