Per Okkels: Fremtidens pensionister vil ikke acceptere nutidens ældrepleje

Ældreplejen kan blive det første velfærdsområde, der deles op i et A- og B- og måske endda et C-hold. Og mange pensionister vil i fremtiden have råd til at købe ekstra hjælp og pleje. Det mener tidligere departementschef Per Okkels. Han spår vækst i privat pleje til samfundets ældste, hvis ikke der sættes ind.

Per Okkels nåede i sine ni år som departementschef at arbejde med seks ministre i Sundheds- og Ældreministeriet. Før da havde han i 20 år arbejdet som topchef i amter, regioner og Danske Regioner. 
Per Okkels nåede i sine ni år som departementschef at arbejde med seks ministre i Sundheds- og Ældreministeriet. Før da havde han i 20 år arbejdet som topchef i amter, regioner og Danske Regioner. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Ole Nikolaj Møbjerg ToftChristoffer Lund-Hansen

Sundheds- og Ældreministeriets departementschef gennem ni år, Per Okkels, giver nu sin holdning til kende i debatten om, hvordan vi indretter fremtidens velfærdssamfund.  

For den stigende økonomiske ulighed betyder, at ældreplejen kan blive det første velfærdsområde, der brydes op i et markant et A- og B- og måske endda et C-hold.

”Mange af de ældre, der går på pension lige om lidt, har store friværdier i deres huse og pensioner. De kommer ikke til at acceptere den ældrepleje, der er i dag,” siger Per Okkels i et stort interview med Altinget om sin tid som departementschef.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024