SMV'er før iværksætterforhandlinger: Brug mindst 150 millioner på skattelettelser til crowdfinansiering

Regeringen bør bruge mindst halvdelen af iværksætterstrategiens investeringsramme på skattelettelser til personer, der skyder penge i iværksætteri gennem crowdfinansiering, mener SMVDanmark. Samtidig skal "nidkære regler" fjernes eller lempes, blandt andet skal beløbsgrænsen sænkes yderligere, lyder det.

“Den voksende mængde af regler er den største årsag til, at vores medlemmer har overvejet at opgive opstarten af en virksomhed. Derfor er det vigtigste at få mindsket bureaukratiet i Danmark,” siger chefkonsulent i SMVDanmark Kasper Munk Rasmussen forud for regeringens iværksætterforhandlinger. 
“Den voksende mængde af regler er den største årsag til, at vores medlemmer har overvejet at opgive opstarten af en virksomhed. Derfor er det vigtigste at få mindsket bureaukratiet i Danmark,” siger chefkonsulent i SMVDanmark Kasper Munk Rasmussen forud for regeringens iværksætterforhandlinger. Foto: SMVDanmark
Frederik Gjersen Hansen

Regeringen bør lande en bred iværksætterstrategi, der har til formål at luge ud i regelmængden, og hvor mindst 150 af de øremærkede 300 millioner kroner går til at sænke skatten på crowdfinansiering.

Det mener SMVDanmark, der spiller ud med fem forslag forud for forhandlingerne.

"Vi ser et milliardpotentiale i crowdfinansiering, så mindst 150 millioner kroner skal gå til det. Men vi er åbne overfor, at det kan være en større del, hvis man finder den rette model for at gøre det mere attraktivt for den almindelige dansker," siger chefkonsulent i SMVDanmark Kasper Munk Rasmussen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024