Tjekliste: Foretrækker dit software mænd over kvinder, når du ansætter medarbejdere?

Du skal være opmærksom på visse ting, hvis din virksomhed bruger eller planlægger at bruge rekrutteringssoftware med kunstig intelligens i ansættelsen af nye medarbejdere. Ellers risikerer din virksomhed at diskriminere på baggrund af køn, siger ekspert i AI-rekruttering. 

Det er vigtigt at være opmærksom på kønsdiskrimination, når du bruger kunstig intelligens. For flere systemer har vist sig at reproducere visse fordomme om kønnene.
Det er vigtigt at være opmærksom på kønsdiskrimination, når du bruger kunstig intelligens. For flere systemer har vist sig at reproducere visse fordomme om kønnene.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Line Høvik Søby

Flere og flere virksomheder bruger kunstig intelligens til at give en hjælpende hånd i udvælgelsen og ansættelsen af nye kollegaer. Heriblandt er danske Ambu, som bruger AI-analyse af videoer til at rekruttere. 

Hvor der er stort potentiale for, at kunstig intelligens (AI, fra engelsk Artificial Intelligence) kan minimere diskrimination på grund af køn, er der også eksempler fra blandt andet amerikanske Amazon på, at netop det modsatte sker, og AI fravælger kandidater baseret på blandt andet køn. 

Men det kan undgås, vurderer Malte Højmark-Bertelsen, som er ekspert inden for de modeller med kunstig intelligens, der kan hjælpe i rekrutteringsprocessen.  

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024