Vestager taber kapløbet om topjob i EU-bank

Det bliver Spaniens finansminister, der skal overtage ledelsen af Den Europæiske Investeringsbank (EIB) næste år. Margrethe Vestager vender tilbage til EU-Kommissionen.

Efter flere måneders kamp om stillingen som chef for Den Europæiske Investeringsbank, må Margrethe Vestager se sig slået af den spanske kandidat Nadia Calviño og vende tilbage til sit job i EU-Kommissionen.
Efter flere måneders kamp om stillingen som chef for Den Europæiske Investeringsbank, må Margrethe Vestager se sig slået af den spanske kandidat Nadia Calviño og vende tilbage til sit job i EU-Kommissionen.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Thomas LauritzenRikke Albrechtsen

BRUXELLES: Den næste chef for EU’s investeringsbank i Luxembourg bliver ikke en dansker, men en spanier – og derfor kan Margrethe Vestager snart vende tilbage til sit job som Danmarks kommissær i Bruxelles.

På grund af EU-Kommissionens etiske regler har Vestager været på ulønnet orlov siden begyndelsen af september, fordi hun har søgt topjobbet i Den Europæiske Investeringsbank (EIB).

Men nu er ventetiden slut. Efter en længere proces end ventet kunne det belgiske EIB-formandskab fredag morgen meddele, at der er flertal blandt de europæiske regeringer for at udpege Spaniens finansminister og vicepremierminister, Nadia Calviño.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024