Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent

Dahlin vil spare på tilsyn med trossamfund: Partier frygter svækket kontrol

Regeringen lægger op til at afskaffe det såkaldte treårige tilsyn med anerkendte trossamfund. Det kommer ikke til at svække kontrollen, fastslår kirkeminister Morten Dahlin (V). Men både DF og Radikale er skeptiske.

”Vi fortsætter naturligvis med at føre tilsyn med for eksempel indberetning af årsregnskaber, donationer, vedtægter og medlemstal,” skriver Morten Dahlin. 
”Vi fortsætter naturligvis med at føre tilsyn med for eksempel indberetning af årsregnskaber, donationer, vedtægter og medlemstal,” skriver Morten Dahlin. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget

Kirkeministeriet skal ikke længere bruge tid og ressourcer på aktiv at række ud til anerkendte trossamfund for at sikre, at statens oplysninger om dem er korrekte.  

I hvert fald ikke hvis det står til regeringen, som i sit finanslovsudspil lægger op til at afskaffe det såkaldte treårige tilsyn.

”Når jeg foreslår at afskaffe det treårige tilsyn, gør jeg det for at begrænse administrationen i sager og for at sikre en bedre ressourceudnyttelse i vores øvrige tilsyn,” skriver kirkeminister Morten Dahlin (V) til Altinget.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024