Når religiøse hensyn karambolerer med ytringsfrihed: Forsker har kortlagt FN-drama om global blasfemiparagraf

I mange år har en alliance af muslimske stater forsøgt at forbyde religionskrænkende udsagn. Kampen mellem religiøse hensyn og ytringsfrihed, som er foregået i de højeste lag i FN, har en færøsk forsker dissekeret i en ny bog.

Heini í Skorini har i hele sin karriere været optaget af forholdet mellem religion og politik. Han tror, at det hænger sammen med, at han er født og opvokset på Færøerne, hvor religion spiller en stor rolle i samfundet.
Heini í Skorini har i hele sin karriere været optaget af forholdet mellem religion og politik. Han tror, at det hænger sammen med, at han er født og opvokset på Færøerne, hvor religion spiller en stor rolle i samfundet.Foto: Sunva Eysturoy Lassen/Pressefoto
Peter Ingemann Nielsen

Den værdipolitiske kamp mellem Vesten og muslimske lande om religion og ytringsfrihed er velkendt og velbeskrevet.

Men aktørerne, der strides om værdierne på den globale scene, går derimod under radaren.

Det påpeger forsker og lektor på Færøernes Universitet, Heini í Skorini, som netop har skrevet en bog om det internationale drama om religion og ytringsfrihed. Bogen Kampen om ytringsfriheden tager udgangspunkt i muslimske landes forsøg på at indføre en international blasfemiparagraf.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024