Skal patienter med kort tid igen kunne få hjælp til at dø? To ting taler imod, siger Etisk Råds formand

Tunge hensyn taler imod at indføre aktiv dødshjælp, selv hvis muligheden kun gives til syge patienter med kort levetid tilbage, siger Etisk Råds formand.

"I Etisk Råd mener vi, at her er hensyn til en stor gruppe borgere, som vægter tungere end hensynet til de relativt få, som vil være i en situation, hvor de selv mener, at det eneste rigtige for dem er aktiv dødshjælp."
"I Etisk Råd mener vi, at her er hensyn til en stor gruppe borgere, som vægter tungere end hensynet til de relativt få, som vil være i en situation, hvor de selv mener, at det eneste rigtige for dem er aktiv dødshjælp."Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Man kan ikke navigere uden om de mest alvorlige etiske faldgruber, som taler imod at indføre aktiv dødshjælp i Danmark – heller ikke selvom man kun giver muligheden til syge med kort levetid tilbage.

Det mener Etisk Råds formand, Leif Vestergaard Pedersen. Han fremhæver to grunde til, at han og flertallet af rådet er modstandere, uanset hvem aktiv dødshjælp tilbydes.

”Aktiv dødshjælp til terminale patienter vil svække borgernes følelse af at have ret til at være til besvær i livets sidste fase, og patienter vil kunne føle et indirekte eller direkte pres fra andre til at tage imod dødshjælp,” siger han.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024