Danskerne siger igen nej til euroen

MÅLING: Det tidligere flertal for at indføre euroen er væk, og danskerne vil heller ikke af med to andre forbehold i EU.
Lars Løkke ønsker, at Danmark skal være fuldgyldigt medlem af EU.
Lars Løkke ønsker, at Danmark skal være fuldgyldigt medlem af EU.Foto: Henrik/Altinget.dk
Christian Juhl Mølgaard

Der er nu igen flere danskere, der siger nej til et indføre euroen i Danmark end ja-sigere, og den tidligere stabile opbakning til at afskaffe forsvarsforbeholdet og det retslige forbehold er nærmest smuldret.

Det viser en ny meningsmåling udført af Rambøll for Jyllands-Posten.

45,2 procent af danskerne vil bevare kronen, mens 43,7 procent er parate til EU's fælles mønt. Så sent som i januar ville 49,8 procent stemme ja og 44,6 procent nej.

Opbakning i bakgear
Mindst lige så iøjnefaldende er tilbagegangen i støtten til at ophæve det retslige forbehold. Også når det gælder dansk deltagelse i EU's militære samarbejde, er danskerne gået i bakgear og deler sig nu i to lige store grupper.

Trods den vigende euro-opbakning fastslår statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at "målet stadig er en afstemning om euroen i denne valgperiode". Men kun hvis to grundlæggende forudsætninger falder på plads:

"For det første skal det traktatmæssige grundlag i EU være helt afklaret. For det andet skal der være en stærk parlamentarisk opbakning og en afklaret situation i Folketinget, og den er der ikke nu," siger Lars Løkke til Jyllands-Posten.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024