Det sker i EU: En uge i topmødernes tegn

Mens Folketinget går på efterårsferie i Danmark, bliver de store europæiske dagsordener – Ukraine, konkurrenceevne og migration – taget op til diskussion i Bruxelles, hvor topmøde mellem med EU’s stats- og regeringschefer løber af stablen sidst på ugen. 

Mette Frederiksen deltager sammen med EU's stats- og regeringschefer i topmøde i Bruxelles den 17. og 18. oktober.
Mette Frederiksen deltager sammen med EU's stats- og regeringschefer i topmøde i Bruxelles den 17. og 18. oktober.Foto: Francois Walschaerts/AP/Ritzau Scanpix
Kirstine Erika Crenzien

Mandag 14. oktober

Mandag mødes miljøminister Magnus Heinicke (S) og klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagard (M) med deres europæiske kolleger i Luxembourg. De skal lægge sidste hånd på EU’s forberedelse til COP29, FN’s klimatopmøde, som finder sted i Baku, Aserbajdsjan i november.

Samme dag mødes EU’s udenrigsministre for at debattere valg i Moldova og Georgien såvel som situationen i Mellemøsten og Ukraine.

Det er i høj grad de samme spørgsmål, der er på dagsordenen til topmødet, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) deltager, senere på ugen.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget EU kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra EU

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024